Vladivojna La Chia vydává své páté autorské sólové album

Zpěvačka, skladatelka, textařka a vystudovaná výtvarnice Vladivojna La Chia právě vydává své páté autorské sólové album Tam v hluboké tmě tepe a září.

Písně vznikaly v domácím studiu Mrtvola Vladivojny La Chia a ve středověkém sklepení Domu U Kamenného zvonu. Atmosféra vzniku se odráží v náladě šestice skladeb, kde hraje značnou roli světlo, tma, erotika a podprahový mysticismus.

„Do nové desky se mi vloudila erotika, ze sklepů tam zbyla mystika. Je to pro mě spíš noční album. Intimita noci a samoty vám dává hodně prostoru pro zbystření. Nepotřebujete toho tolik. Je to velký kontrast k předchozím Hrdinům naší doby, které jsem nahrávala s velkou kapelou. Teď jsem se sama uzavřela do svého světa. V mém životě se stalo tolik emočně silných věcí, že jsem měla potřebu je zaznamenat do zcela nových skladeb a od akustiky jsem se odklonila spíše k elektronice,” popisuje Vladivojna téma nové nahrávky.

 
Křty alba proběhnou 9. 10. v Praze, 12. 10. v Brně a 13. 10. v Ostravě
 
Singl Tam v hluboké tmě tepe a září byl vybrán dramaturgy do vysílání několika desítek evropských alternativních a studentských rádií v rámci výzvy Radio Plugging české proexportní kanceláře SoundCzech.
 

Přidat komentář